Ikkan - guldsmed med verkstad och butik i Alingsås

Guldsmeden och smyckesdesignern Erika Fridén startade varumärket Ikkan 2012 efter att ha studerat guldsmide och smyckeskonst i sju år. Företaget startade i en liten lokal i det gamla rustika sockerbruket Lidköping, och har sedan dess bara vuxit. Idag huserar hon längs de pittoreska kullerstensgatorna och låga trähusen i hjärtat av Alingsås med både en verkstad och butik.


Alla smycken från Ikkan tillverkas i återvunnet och etiskt framtaget guld och silver. Hennes filosofi är att smyckena inte bara ska vara hållbara att bära - utan även hållbara för vår planet. Hennes EKO- och miljötänk, och den nogrannhet och lust till skapandet faschinerar och inspirerar mig varje gång vi ses och jobbar ihop. 

I min portfolio kan du se flera bilder på Ikkan och hennes arbete.

Avebring Yoga Lila - yogalärare och glädjespridare deluxe

Petra "Yoga Lila" Avebring har bland annat yogakurser och utövar då yogaformerna som Hathayoga, Iyengaryoga och Yinyoga. Utför även Klassisk massage för både halv & helkropp samt terapeutisk massage.


Petra och jag lärde känna varandra när vi hade varsitt kontor intill varandra. Jag, som länge varit intresserad av yoga - men samtidigt lite skeptisk och tänkt att jag inte varit "good enough" eller alldeles för rastlsös och lätt blir uttråkad blev övertalad att gå på några yogaklasser hos Petra. Plötsligt insåg jag att yoga inte behöver vara särskilt tråkigt eller komplicerat för en som inte har så mycket erfarenhet. Petra är den mest välkommande och lättsamma yogaläraren jag någonsin mött. Nära till skrattet, men också till tårarna - och vi har alltid väldigt roligt under våra yogapass och fotosessioner tillsammans!

Beerium Kraftölsbryggeri - gó bärs av ännu góare gubbar

Beerium Kraftölsbryggeri AB är ett småskaligt bryggeri som grundades 2017 i den lilla orten Surte, i Ale kommun strax norr om Göteborg. Efter att de etablerat sig i kraftstationen till det nedlagda glasbruket påbörjades arbetet med att renovera bryggerilokalen.

I juni 2018 bryggdes den första batchen och sedan dess har de fokuserat på att utveckla våra produkter och dess process.


Att vara lokaliserad i Surte innebär att vara en del av ett samhälle med en rik industri- och kulturhistoria. Trots att glasbruket har varit nedlagt i över 40 år finns mycket av bruksandan och kärleken till det lokala kvar i samhället. Att vara "hyperlocal" är något Beerium sätter stort värde i, och det är något även jag älskar! 

Förutom att deras öl håller god kvalité är bryggarna bakom Beerium de absolut góaste gubbarna man kan samarbeta med - och jag är oerhört glad att få vara en liten del på deras taprooms på Kraftstationen.

Surte Kraftstation - eventlokal med mängder av möjligheter

Här samsas tunga kedjor, gedigna traverser, råa men välbevarade tegelväggar, putsade vita väggar, mjuka fåtöljer, flera rum i rummet, en enorm takhöjd och små spår från förr – med en varm och god känsla och ett ljus som är svårt att hitta någon annanstans. På Surte Kraftstation kan du få till mängder av ljussättningar och miljöer med ett alldeles eget uttryck.


Huset är från 1943. Då, på 40-talet, fungerade det som reservkraftverk till Surte glasbruk. Det gjorde det ända till 1978. Camilla Sporre från Surte Åkeri tog över Surte Kraftstation med en klar och tydlig bild. Att skapa inspirerande möten. Under nästan ett år renoverade hon byggnaden med bestämd men varsam hand. Ett hårt arbete som gett stationen ny kraft.

Jag har varit med sedan starten och dokumenterat arbetet med Kraftstationen, och är idag ansvarig uthyrare för lokalen, som bl a används till firmafester, bröllop, musikvideoinspelningar och taproom med det lokala bryggeriet. Är du intresserad av att hyra? Tveka in att höra av dig!